16.9.10

URASLE DLAKE

Kada dlake uzvrate udarac haha...
Ma svatko ko je imao problema sa uraslim dlakama se sada ne smije!

To je problem koji se najčešće javlja nakon dužeg brijanja. Crvenilo, blag svrbež i upala, bijeli gnojni prištići su simptomi uraslih dlaka. Najčešće se javlja zbog suhe kože, jak korjen iz kojeg dlaka raste u suprotnom pravcu od prirodnog. Dlake stanjene od depilacije ne mogu same probiti kožu, ali ni ne stvaraju probleme jer se daju izvaditi pilingom ili blagim trljanjem kože.

Savjet:
1. Dok god dlake same uspijevaju probiti kožu i izaći na svjetlo dana NEMOJTE sami kopati ni pokušavati izvaditi dlaku jer ćete samo napraviti još goru upalu. Kada dlaka bude spremna sama će izaći s gnojem. U protivnom imati ćete ožiljke i krastice dugo nakon "kopkanja" po sebi.
2. Prestanite s brijanjem ako vam od britvice dolazi do uraslih dlaka.
3. Higijena je jako bitna, ne dirati prljavim rukama, dezinficirati zahvaćeno područje i sve što dolazi u dodir s tim.
4. Po mogućnosti nositi komotniju odjeću.
5. Stavljati obloge od kamilice da smiri upalu (nekoliko dana po oko 10 minuta).

6. Prijeći na depilaciju voskom. U rjetkim slučajevima koža bolje reagira na britvicu nego na vosak zato treba pratiti reakcije kože i prilagoditi se onome na što tijelo najbolje reagira.
7. Depilacija šečernim voskom (egipatska) se danas najčešće preporučuje ljudima koji su skloni uraslim dlakama, a i rezultati dulje traju nego nakon depilacije voskom.
8. Redovito radite piling kože kako bi uklonili odumrle stanice zbog kojih dlaka teže probija kožu.
9. Jedino pravo rješenje kako se riješiti problema uraslih dlaka je uklanjanje dlaka laserom. Ovu vrstu pomoći si rijetki mogu priuštiti jer su tretmani prilično skupi iako svakom godinom postaju sve dostupniji široj javnosti.
10. Kod jačih upala uzrokovanih uraslim dlakama OBAVEZNO se javiti svome liječniku jer upale znaju biti toliko jake da se mogu riješiti jedino kirurškim zahvatom.
Nemojte tražiti savjete na internetu nego pravac doktoru koji će vam prepisati terapiju i poslati kirurgu ako je to potrebno.

Nema komentara:

Objavi komentar