20.12.09

MUŠKA DEPILACIJA

CHECK IT OUT: Vodić za ručno povečavanje romantike ;)

Ako ovaj gore trik ne upali kod cura probajte sa depilacijom koja je, posljednjih godina, postala vrlo popularna i u muškoj populaciji, kod svakodnevnog čovjeka, ne samo kod sportaša.
Leđa i prsa najčešća su područja tretiranja, ali ne i jedina. Pod muške depilacije danas spadaju i noge, pazuh i ruke.

Ne bih vam preporučila brijanje jer dlake znaju postati znatno čvršče i gušče, time i manje ugodne na dodir.
Ako možete to podnijeti najbolje rješenje bila bi depilacija. Preko ljeta je dosta nezgodno čekati da dlake dovoljno narastu za depilaciju pa se između dvije depilacije može koristiti depilacijska krema. Pratite reakcije kože na tretmane koje koristite.

Iza depilacije kožu obavezno očistiti od viška voska postdepil uljem. Nakon depilacije leđa i prsa znaju se izbacivati sitni crveni prištići, nekad i gnojni, zato je higijena jako bitna.
Češće mijenjati znojne majce i mazati kremom za osjetljivu kožu. Znoj pogoršava situaciju zato su ljeti reakcije jače nego zimi. Kod većih problema savjetujte se s ljekarnikom.
Ti veći problemi bili bi jaka upala, koja je zapravo alergijska reakcija- izgleda kao kad se koža opeče pa se naprave vodeni, crveni prištići. Ta alergijska reakcija može trajati od nekoliko dana do mjesec dana. U ovakvom slučaju obavezno nabavite antialergijsku kremu i objasnite ljekarniku zbog čega i za što vam treba. Ako imate ovakve jake reakcije bilo bi dobro izbjegavati depilaciju voskom, iako se mnogima nakon više tretmana reakcija znatno umanji jer se koža nauči na sve čemu je izlažemo.

Pa dečki, samo hrabro, nije tako strašno. I kad jednom probate sigurno ćete se navući. Glatko je definitivno slatko!

Ponavljam se, ali vrijedi opet reći- nakon depilacije ne izlagati kožu suncu, moru ili solariju sve dok se crvenilo ne povuče i koža smiri. I hidratizirajte tretirana područja! I NE, ne depilirajte "sve" dijelove tijela, može vam naškodit! ;)

Nema komentara:

Objavi komentar