27.3.09

Glatko je slatko

Utvrdite činjenice!
Ako posjedujete crne dlake jakog korijena svakako izbjegavajte brijanje i depilacijske kreme. To vam može samo naškoditi i pogoršati situaciju. Korjen će dodatno ojačati, dlaka će rasti brže i gušće. Noge će Vam više ličiti na mušku bradu, umjesto na sexy legs. Brijanje si mogu priuštiti samo prirodne blondine, tanke dlake i slabog korjena.

PODRUČJE PAZUHA
Ako razmišljate o depilaciji pazuha voskom imajte na umu da je riječ o jako osjetljivom području i nikako nije preporučljivo tu čupati dlake iz korjena. U pazuhu se nalaze limfni čvorovi te kod žena mogu prouzročiti probleme sa dojkama. Ako to ipak radite redovito kontrolirajte područje pazuha i dojki. Ovo zna biti bolno iskustvo, ali ste na miru bar dva tjedna nakon depilacije.
Možete si kupiti i puderasti roll-on koji će produžiti vrijeme potrebno za brijanje/depiliranje.

NAUSNICE/OBRVE
Depiliranje dijelova lica nije štetno. Vosak nanosite unutar kritičnog područja, a rubove počupajte pincetom. Tako vam se područje tamnijih dlaka neće proširiti. Nikako Vam ne bih savjetovala uporabu britvice za ovo područje. Prije nego se odlučite za čupanje, probajte sa kremama za izbjeljivanje.

PREPONE
Danas se pod depilacijom prepona zapravo podrazumjeva čupanje i znatnog dijela genitalija. To je rezultat sve minijaturnijih bikinija i donjeg veša. Ovaj postupak isto nije preporučljiv zbog limfnih čvorova koji se tu nalaze. Može doći i do jake gnojne upale, posljedice urastanja dlaka. Doduše to se može dogoditi i nakon brijanja. Uglavnom pazite da se koža dobro zateže da ne bi došlo do podljeva ili porezotina kod brijanja, te nakon tretmana hidratizirajte kožu.
Obzirom da danas dlakavost nije u modi morati ćete se odlučiti za onaj postupak koji koža bolje podnosi.

RUKE
Da, čupanje ruku postaje sve popularnije. Sve smo manje tolerantni na dlakice. Nikako žilet, samo vosak dolazi u obzir. Dlake malo potamne nakon depilacije, al u večini slučajeva dlake neće postati niti jako tamne niti gušče. Prijelaz zna biti vidljiv, osobito kod osoba sa tamnijim dlakama.


Nakon depilacije ne izlagati kožu suncu, moru ili solariju sve dok se crvenilo ne povuče i koža smiri.

Nema komentara:

Objavi komentar